30 - ingen människa är en ö.

Har ni hört det uttrycket någon gång? Ingen människa är en ö. Undrar ifall det verkligen stämmer? För ibland, bara ibland, kan jag känna att det inte alls skulle skada att vara en ö. Att vara helt ensam, utan någon eller någonting vid en - inga bekymmer, inga tankar, ingenting.
För ibland kan jag känna att jag tröttnar på människor. Inte någon specifik, utan bara människor.
Det är inte så att jag är sådär deprimerad och därför snackar om ensamhet, utan mer om hur otroligt härlig känslan av att bli lämnad ensam för en stund utan att behöva tänka på någonting speciellt och utan att känna något behov av sällskap, borde vara.
För jag har märkt att jag inte alls fungerar ihop med människor. Ibland även de jag känner bäst. Inte så att jag inte tycker om de, för det gör jag - väldigt mycket. Men mer att jag inte trivs.
Fast mest händer det att jag inte trivs i stora grupper med människor jag inte känner, för jag blir så osäker. Osäker på mig själv. Jag blir en sådan svag personlighet i folks ögon när jag träffar de, just för att jag inte har en aning om hur jag ska vara mig själv och visa den jag egentligen är.
Fast har jag någonsin någon aning om hur det är att vara mig själv? För vad är det som jag vet om mig själv egentligen som gör mig till just mig själv? Kanske är det så att det inte alls är människorna som gör mig osäker, utan att jag alltid är osäker. Osäker på vem jag är, hur jag är och vad jag är.
Vad är det egentligen som räknas till den jag är?
Nej usch, det här inlägget spårade ut ganska rejält. Har ingen som helst aning om vad det är jag babblar om, vilket ingen annan som läser det här heller har förmodligen. Kanske är det bara en massa konstiga tankar som dyker upp när man varit borta från folk för länge, när man helt enkelt glömt bort hur man ska te sig.
Kanske är det bara sömn som behövs.
Eller en nystart.

Kommentarer
Postat av: louise

Nu finns det en väldigt stor risk att jag låter som en 60-årig gammal tant, men det är en risk jag får ta. Jag tror faktiskt att det till en väldigt stor del beror på åldern, alla hormoner som spökar omkring.

Jag personligen tycker inte alls att du har något att vara osäker över, att din personlighet är underbar och hela du likaså, men känner jag dig rätt åker det in genom det ena örat och ut genom det andra! ;) Men jag klandrar dig inte, för jag är exakt likadan gällande komplimanger och så.

Och nej, det skulle nog inte skada alla gånger att få vara en ö, men om du var det, så skulle jag vara din grann-ö; tillräckligt långt borta för att kunna vara ifred, men ändå tillräckligt nära för att kunna ta båten över då och då. Sämsta metaforen någonsin, men du fattar hehe. Puss

2011-07-31 @ 04:30:07
URL: http://myhrberg.blogg.se/
Postat av: Lorin

En vis människa skrev en gång "ingen människa är en ö - men vi är alla halvöar"

2011-07-31 @ 05:57:35
Postat av: fanny

Finns här när du känner för det. <3

Älskar dig.

2011-07-31 @ 15:45:22
URL: http://fannyhansen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0